Gulvafslibning – En behandling for alle?

Gulvafslibning er den hyppigste form for gulvbehandling og anbefales til slidte, misfarvede gulve, som er blevet trætte at se på gennem årene. 9 ud af 10 kunder vælger i dag en gulvafslibning, og det kræver hverken meget tidsmæssigt eller prismæssigt.

Til gulvafslibning anvendes en maskine med sandpapir, hvor man typisk starter med korn 40, herefter korn 80 og afslutningsvist korn 120, som er det fineste korn. Imellem hver slibning vil dine gulve ydermere blive mellemslebet til et flottere resultat. I modsætning til en gulvafhøvling, er en gulvafslibning mere skånsom, da man kun sliber 1-1,5 mm. af træets overflade. Herefter laves en kantslibning, som udføres med en kantslibemaskine.

En gulvafslibning kan derfor IKKE rette op på skævheder som en gulvafhøvling, hvorfor en gulvafslibning er lettere for en amatør at foretage. Du kan ikke gøre ligeså meget skade, men du risikerer at efterlade dine gulve med små skævheder og grimme overgange.

Forudsætningen for at få udført en gulvafslibning er, at rummet skal være eftergået for søm. Søm er skadelige for vores maskiner, og skal altid dykkes 2-3 mm. eller hives op. Det varierer hvor meget ”skade” et søm kan have påført dit gulv. På nogle gulve ses ingenting, mens andre gulve vil have en rusten ”prik” hvor sømmet har været.

Med andre ord – du går aldrig galt i byen med en gulvafslibning. Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gulv overhovedet kan tåle en slibning, så ring til os eller send os et billede på mail. Du har nemlig også et tredje alternativ – en letslibning.

Vi tilbyder gulvafslibning på hele Sjælland og giver gerne både råd og vejledning, samt et fast tilbud på afslibning af dine gulve.